zondag 16 december 2007

Halong Bay



15 december



Vanochtend met een busje vertrokken naar Halong Bai. Hoewel snelweg duurde de rit meer dan 3 uur. Halverweg wat gedronken bij een werkplaats voor lichamelijk gehandicapten. Deze maken souveniers. De opbrengst is voor de werkplaats. Gezien de grote hoeveelheid toeristen en de grootte van de werkplaats gaan de zaken daar goed. Begin middag in Halong Bai. Heel toeristisch. Direct op de boot snel afgevaren naar de wereldberoemde rotsformaties in het water (de Golf van Tonkin). Wij zijn de enige gasten op het schip. Rondgevaren. Het is werkelijk bijzonder. Jammer dat het weer niet zo nee zat. Het zonnetje wilde niet doorkomen. Op sommige plekken zijn ook nog woonboten. Hier wonen Vietnamese ex bootvluchtelingen. Om 17:00 begint het al donker te worden. Toch nog even gezwommen (wel koud)



's Aonds aan boord gegeten Gezellige avond.






16 december



Prima wekker als de motor van de boot gestart wordt. We varen langzaam aan naar het eilandje Titof (genoemd naar een russische piloot die daar gewoond heeft). Je kan de berg oplopen. Van hieruit prachtig uitzicht.



Om ca 11:00 weer in de haven en terug naar Ha Noi. Even opknappe. Om 19:00 laatste maaltijd met zijn allen. Daarna naar het vliegveld. Halog Bai was een prachtige afsluiting van een geweldige vakentie

Geen opmerkingen: