vrijdag 14 december 2007

Babe natuurpak en weer terug naar HaNoi












12 december





Vanochtend om 9:30 vertrokken uit hotel Cao Bang. Richting HaNoi. Na ca 50 km afgeslagen naar Ba Be. Zoals gewoonlijk weer een mooie tocht. Weinig verkeer. Ba Be is een natuurreservaat rondom een drietal (Ba) Meren (Be). Het ziet er fantastisch uit. Tropisch regenwoud dicht begroeid. Er loopt een weg langs een gedeelte van de meren. In de middag deze afgelegd met de motor. Van hieruit mooie gezichten op het meer. Veel foto's gemaakt. Jan en Peter waren samen op 1 motor erop uit getrokken. Na een aantal uren kwamen ze lopend terug. De versnellingsbak had het begeven. Onze magical monteur heeft dit tocht weer kunnen opknappen.





's Avonds zoals gebruikelijk weer lekker gegeten.










13 december





Eem motorloze donderdag. Met een gids zijn we in de ochtend door het woud naar het meer gelopen. Hier aangekomen met een bootje naar een eiland waarop een pagode staat. Een oase van rust. Daarna met een gemotoriseerde boot verder. Over de meren naar de rivier en zijn watervallen. Onderweg gigantisch veel en dichte begroeiing. Met net zonnetje erop ziet alles er lieflijk uit. De watervallen waren niet zo spectaculair (zoals iemand uit de groep zecht " heb je er 1 gezien dan heb je ze allemaal gezien"). Gegeten in een lokaal tentje. Na het eten op de boot terug. We hebben Fairy Pond (elfen meertje) aaangedaan. Overal is een legende natuurlijk ook hiervan. (legende: jager komt deze vijver tegen. Ziet daar elfen bade. Houdt een stel vleugels achter. Wanneer de elfen verdwijnen dan blijft de vleugelloze achter. Zij en de jager krijgen kinderen (natuurlijk). Tocht wil ze steeds terug. De jager heeft echter de vleugels verborgen. Op een kwade dag vindt ze deze. Vertrekt. De treurende jager en kinderen blijven achter en wachten aan de rand van het meer waar ze tenslotte in rotsen veranderen)





Na het bezoek weer verder over het meer. Naar aanlegplaats en tenslotte naar het hotel gelopen. 's Avonds gezellig.










14 decmber





Om 7:30 zijn we er klaar voor. De laatste motortocht in Vietnam. We vertrekken naar Hanoi.





Hoe dichte je bij de stad komt hoe drukker. Tot het chaotische toe in de stad. Je moet heel wat stuurmanskunst uit de kast halen.





Om ca 14:30 zijn we in de stad aangekomen bij het hotel waar we drie weken vertrokken.





De motoren afgeleverd. Afscheid genomen van de chauffeur en monteur.





Even opknappen. Vanavond gaan we ergens in de stad eten.





Morgen zullen we met een busje naar Halong Bay gaan. Op een boot. Morgen (zondag in de middag weer terug).





3 opmerkingen:

Anoniem zei

mooie laatste dagen gehad daar. we zien je maandag weer! gr

Anoniem zei

dat wordt afkicken van tropisch naar vorst!!!!
tot maandag op Schiphol

Anoniem zei

tot over een paar dagen, ben benieuwd naar je verhalen.
Liefs Elise