dinsdag 11 december 2007

Ha Giang naar Cao Bang en Ban Gioc watervallen











Gisteren zijn we vroeg uit Ha Giang vertrokken. De totale rit zou ca 250 km zijn.




Perfect weer. Het zonnetje begint weer te schijnen. Uiteraard weer een mooie tocht. In het begin veel off road. Kleine delen asfalt. Later wordt de weg wat beter. Komen door de kleinste gehuchten. Wanneer zeonze motoren horen aankomen rennen de kleine kinderen naar de kant van de weg en beginne te zwaaien. De hele vakantie hebben we flinke bekijks.




Mooie vergezichten, Volgen vaak de loop van een rivier. Juist voor Cao Bang rijden wee tjdje door een vallei. Heel idyllisch. Gelukkig geen pecht (behalve lekke band van de volgauto). Tanken gaf wat problemen. Moest met de hand met kannetjes worden gedaan. Koste flink wat tijs. Uiteindelijk juist voor het dinker zijn we in het hotel aangekomen.








Ban Gioc watervallen




Opons gemak op 11 december naar de Ban Gioc watervallen aan de Chinese grens gereden. Heel mooi gezicht. Niet spectaculair, maar in het landschap wel adembenemend. De lengte van de watervallen is ca300m de hoogte 53m maximaal. Eigenlijk zitten we niet in het goede jaargetijden. Op dit moment is het relatief droog. In het regenseizoen zal de waterval veel spectaculairder zijn.




Op de terugweg het laatste stuk off road van deze vakantie.




Morgen gaan we naar Ba Be.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

hee het ziet er allemaal mooi uit, eindelijk kunnen wij ook de motoren zien. Veel plezier nog de laatste week! groetjes Thomas

Anoniem zei

Jullie hebben natuurlijk allemaal haren gewassen onder de waterval.SUPER mooi
groetjes eveline